Är det värt att anlita en städfirma?

Något som de allra flesta av oss gör, det är ju att städa vårat hem, oftast en gång i veckan. Du kanske älskar att städa och då är det ju bara att fortsätta med det. Men är det så att du tycker att det är ett ont måste, eller att du har ont om tid för att göra det, så kan det vara idé att fundera på att anlita en städfirma för så kallad hemstädning. En bra städfirma är Städcompaniet. Oftast kan man abbonnera på städning, så att de kommer varje eller varannan vecka. Sedan är det oftast så att ett städföretag kan erbjuda andra typer av städning med om du har behov av det.

Det kostar ju så klart pengar att anlita en städfirma, men du kan använda dig av RUT-avdraget samt att det är värt en hel del i tid du sparar på att slippa städa själv.

Hitta en bra städfirma

Det är ju viktigt att du känner förtroende för den städfirma du anlitar, samt att de tar ett vettigt pris. Så det kan ju vara idé att du jämför olika alternativ. Särskilt om det är så att det finns många i den stad du bor i som erbjuder städtjänster. Kolla även deras tidigare rekommendationer samt att de har F-skattesedel. Viktigt att kolla upp är även om det är de eller du som ska stå för allt städmaterial och sånt. Bestäm även hur ofta de ska komma och städa hos dig. 

9 Mar 2022