Pizzafisk är riktigt gott

På den tiden jag gick i skolan, så var det alltid fisk som serverades på onsdagar. Nu var jag inte direkt förtjust i detta och ofta blev det att ta av filen och flingorna, som i alla fall min skola hade som alternativ för alla oss som inte åt fisken. Dock fanns det en fiskrätt jag gillade och det var pizzafisk. Har hittat ett bra recept på den, så att jag även kan göra den hemma nu när jag är äldre. Om du med vill göra det, köp bra fisk på Sydfisk och testa receptet nedan!

Goda pizzafisken

Ingredienser

4 portioner

Potatis
900 g fast potatis
1 tsk salt
Fisk
600 g alaska pollock
2 dl vispgrädde
1/2 dl tomatpuré
1 msk oregano
2 krm salt
1 krm peppar
1 1/2 dl riven ost
Broccoli
250 g broccoli

Gör så här

Tina fisken om fryst används.

Sätt ugnen på 200°C.

Potatis: Lägg potatisen i en kastrull med saltet. Häll på vatten så att det precis täcker potatisen och koka under lock tills den blir mjuk, ungefär ca 20 minuter.

Fisk: Lägg fisken jämnt fördelad i en ugnssäker form. Blanda grädde, tomatpuré, oregano, salt och peppar i en skål. Rör runt och häll såsen över fisken. Strö på osten. Sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter.

Broccoli: Skär broccolin i buketter. Skär bort 1,5 cm längst ner på stammen, skala och skiva stammen. Lägg broccolin i kokande saltat vatten och koka ca 4 minuter. Låt broccolin rinna av i ett durkslag.

12 Apr 2022