Vilken eltandborste är bäst?

Idag är det ganska vanligt att ha en eltandborste, men vilken av alla modeller är då bäst? Du kan läsa mer om eltandborstar i test om du vill det. Det för att kunna se vad de alla har för olika funktioner och fördelar. 

En eltandborste är mer effektiv än en manuell tandborste och främjar god munhygien. Så med en eltandborste kan du göra rent din mun på bra sätt. De motverkar karies, tandsten och inflammation i tandköttet. Tänderna blir också mer vita efter missfärgningar och fläckar från kaffe och tobak jämfört med manuella tandborstar. 

Dock är det helt ok att ha en vanlig tandborste med, så sett!

Att borsta tänderna med en eltandborste

Fördelen med en eltandborste är att du inte måste hålla på att borsta själv, utan du bara för runt den i munne på dina tänder. Du bör borsta tänderna, två gånger per dag, med fluortandkräm.

Flytta den elektriska tandborsten mjukt och långsamt från tand till tand. Skrubba inte utan låt iställer borsten göra hela jobbet. Stanna en kort stund på varje tand innan du går vidare.

Börja med att borsta  tandradens utsida, sedan insidan. Var extra noga mot tandköttskanten där plack och bakteriebeläggningar ofta samlas. Avsluta sedan med tuggytorna på dina tänder. 

Se till att du var tredje månad byter ut borsthuvudet på din eltandborste. Se även till att komplettera din tandborstning med att använda tandtråd och tungskrapa för att motverka karies, tandlossning och dålig andedräkt,

10 Dec 2021