Spara till något roligt!

 

 Idag ska vi prata om det som brukar vara ett dåligt samvete för många föräldrar, nämligen att spara till barnen, och eventuellt kunna ge dem möjlighet att kunna köpa vad de vill då de är myndiga. Det är många ungdomar som drömmer om att åka utomlands som utbytesstudent, eller att köpa den där hojen som bara står där i motorcykelaffären och bara frestar.

Börja spara då barnet är nyfött

Spara till en myndighetsdagen är en bra start för ungdomarnas inträde i vuxenlivet. Eller varför inte spara till en handpenning till ungdomarnas första bostad? Att ta sikte på en handpenning till en första bostad åt barnen är nämligen något som är görligt. Du behöver bara spara mellan 200, till 300 kronor i månaden. Det är ju inte särskilt mycket. Sparar du den summan under barnets barn- och ungdom, har hen en möjlighet att senare i livet ta sig in på bostadsmarknaden med goda förutsättningar. Istället för dyra presenter, kan du uppmuntra äldre släktingar att ge en liten slant till bostadssparandet. Sedan då barnet är myndigt, kan de själva ta över sparandet, eller göra vad de vill med pengarna.

Den låga sparsumman möjlig under lång tid

Det är den långa tiden som du sparar som möjliggör den låga summan som du behöver spara för att det ska räcka till en bostad. Vill du veta mer, och få fler spara pengar tips, och läs på, för mer kunskap! Och mer kunskap skadar aldrig!

23 Jul 2017