Vad ska man ge i bröllopspresent?

bröllopspresent

Ska du gå på bröllop men är osäker på vad du ska ge brudparet? En viktig regel är att känsla ofta går före pris. Det kan även vara en symbolisk bröllopspresent. Det allra bästa är att ge saker som man vet att brudparet vill ha. Oftast så brukar de skriva en lista på vad de önskar sig och ger denna lista till toastmastern. Så kolla av med han eller henne om det finns en sådan lista.

En del brudpar säger att de inte vill ha presenter utan önskar sig istället en donation till deras bröllopsresa. Dock är det bra att inte komma helt tomhänt. Ger du pengar så ta även med en liten blomma eller en lite mindre present. Om det inte finns önskmål alls om vad de vill ha så är ett par vanliga presenter detta:

  • Vas, knivsätt, porslin, köksmaskiner,
  • Upplevelsepresenter
  • Presentkort eller kontanter till bröllopsresan
  • Graverade champagneglas, vinglas, skål mm
  • Lyxiga sängkläder

Vad får det kosta?

Vad man lägger i pengar på bröllopspresent beror ju en hel del på vad du har för relation till de som gifter sig. En bröllopspresent bör ha ett högre pris om det är din syster, bror, bästa vän eller en kusin som gifter sig. Sen beror det ju på om du är ensam givare eller om ni är flera som går samman och lägger ihop för att köpa present. Då kan det kosta lite mer totalt men att ni lägger mindre per person.

29 Aug 2019